Největší přehlídka Svatomartinských vín v Praze! Vína od více jak 50 vinařství. Svatomartinské hody a muzika. To vše na nejstarší české vinici na Pražském hradě. 🍷🥳

Kousek od zastávky metra Malostranská na Svatováclavské vinici u Villy Richter se vám naskytne jedinečná příležitost užít si sobotní den s nejlepšími Svatomartinskými víny letošního roku od českých a moravských vinařství. 🍇

Ochutnáte tak nejen letošní Svatomartinská a mladá vína, ale i spoustu gastronomických pochoutek! 👌

Horní bránu vinice pro vás otevíráme symbolicky 11. listopadu od 11.00 a nebude chybět ani dobrá hudba a koho snad její rytmus nezahřeje, tak může ochutnávat vína ve vyhřívaném stanu ve vinici. 

Víte, že svatomartinské hody byly tradičně časem hodování a bujarého veselí? Vždyť je to období, kdy sklizeň již byla v bezpečí pod střechou a za dveřmi už čekal klidný Advent s předvánočním půstem. A tento příjemný zvyk dobrého jídla a pití přetrval do dnešní doby, kdy lidé rádi v době vrcholícího podzimu využijí příchodu mladého vína jako příležitosti pro pobavení a setkání s přáteli. Pozvěte své přátele a přijďte s námi prožít pohodovou podzimní sobotu.

Těšíme se na vás! 🙂

Přidejte se k události na Facebooku.

Kde: Svatováclavská vinice – Villa Richter, Staré zámecké schody 6, Praha 1 (https://mapy.cz/s/cubulucoca

Kdy: Sobota 11. listopadu 2023, od 11.00 do 18.00 hod.

Vstupné: 150 Kč včetně degustační skleničky. Vstupenky se kupují až na místě. Lze platit platební kartou. 

Oficiálním platidlem pro tento den je žeton v hodnotě 30 Kč potřebný k nákupu vzorků a doplňkové gastronomie. Všechny vzorky 0,05 l svatomartinských vín budou stát 1 žeton v hodnotě 30 Kč. 

Žetony je možno dokupovat libovolně během akce u vstupu nebo od prodejců žetonů. Zbylé žetony nelze zpětně směnit. 

Vstup do areálu bude možný od 11. hodiny horní branou od Pražského hradu (viz mapa: https://mapy.cz/s/cubulucoca). Do areálu je z bezpečnostních důvodů zakázáno vnášet jakékoliv zbraně, vlastní nápoje nebo vlastní jídlo.